Jake is zes maanden en is geboren in April 2012. Jake is het jongste kind in een gezin met 4 kinderen. Jake is geboren met een gespleten lip en gehemelte. Hij is het jongste kind van Joveto en Lolita Husay. Jake en zijn familie wonen in Purok 1, Caramcam District, Mangasay, Bisliq City, Filippijnen. De vader van Jake werk als “Tricycle driver” (bestuurder van een motor met zijspan om mensen te vervoeren) en verdient ongeveer 3000 pesos (ongeveer 60 euro) per maand. De moeder van Jake is huisvrouw en zorgt voor de kinderen.

jake1Het verhaal van Jake begint met de zoektocht van zijn moeder naar mogelijkheden om een operatie van haar zoontje te bekostigen. De ouders van Jake zijn zich er van bewust dat als Jake niet geopereerd kan worden hij wellicht veel last zal ondervinden van zijn handicap en dat de hoop op een behoorlijke toekomst erg klein zal zijn. Enige weken geleden hoorde de moeder van Jake dat sommige buitenlanders operaties bekostigen voor kinderen zoals haar Jake. Samen met Jake ging zij naar de winkel mall om daar naar buitenlandse mensen te zoeken die haar zouden kunnen  helpen. Ze wachte en wachte tot zij uiteindelijk een blanke vrouw haar richting aan zag komen lopen. Vol verwachting en met vreugde in haar ogen hield zij Jake wat hoger en keek zij de vrouw aan die steeds dichterbij kwam. Groot was haar teleurstelling toen de vrouw, zonder hen een blik te gunnen, hen voorbij liep. Hevig teleurgesteld en verdrietig gingen Jake en zijn moeder weer naar huis. Jakes moeder had ook gehoord van een organisatie Loving Presence die haar mogelijk zou kunnen  helpen. Daar aangekomen bleek dat Jake twee jaar zou moeten wachten alvorens geholpen te kunnen worden. En weer was de teleurstelling bijzonder groot. Twee dagen later klopten de vrijwilligers van Childsmile aan haar deur; zij hadden gehoord van haar zoektocht en kwamen hulp bieden. De moeder van Jake was verbaasd, verbijsterd en door het dolle heen van geluk; zij kon niet geloven dat haar Jake geholpen zou worden.

De volgende morgen zijn de vrijwilligers van Childsmile met Jake en zijn moeder naar het gezondheidscentrum gegaan om Jakes gezondheid te laten onderzoeken en hem te laten wegen. Helaas bleek dat Jake onder het gewicht was dat hij moet zijn en dat hij daarnaast een forse verkoudheid had. De vrijwilligers zijn met Jake en zijn moeder naar de kinderarts gegaan die Jake medicijnen heeft voorgeschreven  en een dieet zodat Jake op gewicht kan komen. Childsmile neemt in het geval van Jake alle kosten voor haar rekening; kinderarts, speciaal voedsel, medicijnen, de operatie en verdere verzorging. Voor Jake ziet het er gelukkig allemaal rooskleuriger uit.

Wil jij Jake ook helpen,

klik en doneer.


sponsors