childsmile Allan

Allan is een jongen van 4 jaar oud, geboren op de Filippijnen. Hij is het vierde kind van Mr and Mrs Allan Malaque sr. De familie woont in Forest Drive Village, San Roque, Bislig City 8311 SDS Philippines.

Allan heeft 3 zusjes and 1 broertje. Zij wonen in een oud huis zonder enige voorziening van electriciteit of iets dergelijks. Allens vader werkt als dagloner op het land; zijn moeder is een huisvrouw die soms kan gaan schoonmaken bij andere mensen. Als beiden werk kunnen vinden op een dag dan liggen de verdiensten gezamenlijk op ongeveer 280 pesos per dag(ongeveer 5,50 euro). Het komt echter veel meer voor dat alleen de vader (of de moeder) werk kan vinden waardoor er slechts een bedrag van 150 pesos (ongeveer 2,80 euro) verdiend wordt. Allan ging naar school in het FDV dagcentrum. Hij is gestopt om naar school te gaan omdat veel van zijn klasgenootjes hem pesten met zijn uiterlijk. Sommigen trokken gekke gezichten om Allen na te doen en hem op die wijze verder te pesten. Er is daarna nog getracht om Allen naar een speciale school te brengen een dorp verderop maar helaas kunnen zijn ouders dit niet betalen (weliswaar is de school gratis maar er dient ook voor vervoer gezorgd te worden en dit kost te veel geld); bovendien is het ook geen structurele oplossing voor het probleem. Dus heeft Allen besloten niet meer naar school te gaan. Bij een bezoek van Narissa Coffman, bestuurslid van de stichting Childsmile, heeft zij van de situatie kennisgenomen en is daar zo boos om geworden dat zij verdere aktie heeft ondernomen. Stichting ChildSmile heeft ondertussen besloten Allan te helpen door zijn operatie te financieren. De operatie die bij Alan gaat plaatsvinden zal ertoe leiden dat Alan daarna weer zonder noemenswaardige afwijkingen als een gezond kind weer verder kan leven. Bovendien zal Stichting ChildSmile Alan (financieel) bijstaan bij het opnieuw aanleren van een heleboel zaken zoals eten, praten, drinken e.d.. Stichting ChildSmile heeft voor de operatie naar financiering gezocht en wij zijn enorm blij te kunnen berichten dat de financiering volledig wordt gedaan door WellShaped Corporation.

De gang van zaken en het eerste schema voor de operatie hebben er als volgt uitgezien;

Allan moet een rontgenopname laten maken van zijn borst, is deze in orde dan kan hij geopereerd worden. De operatie was aanvankelijk gepland op 30 augustus 2012. Helaas was de rontgen opname niet goed (gebleken is dat Allen bronchopneumonia heeft). De kinderarts heeft vervolgens medicijnen voorgeschreven en er is een vervolgafspraak gemaakt om nogmaals een rontgen foto te laten maken. Kortgeleden hoorden we dat de uitslag van deze foto goed is zodat de medicijnen hun werk goed hebben gedaan en dat Allan geopereerd kan worden. Allan staat op 21 september a.s. gepland om geopereerd te worden!

Meteen hierbij willen wij onze waardering uitbrengen voor het werk dat Narisa heeft gedaan, op dit moment doet en nog gaat doen.
Geweldig dat zij deze bijzonder zware (in emotioneel en fysiek opzicht) taak heeft gedaan terwijl haar moeder terminaal is. In 1 woord: geweldig!!
Vandaag hebben wij gehoord dat Allan vrij is van bronchopneumonia en dat zijn operatie gepland staat voor 21 september a.s.!!
childsmile Allan na operatieAllan is ondertussen geopereerd (zie foto) en is een heel ander kind geworden. Dit is dus hoe jouw steun bijdraagt aan de toekomst van een kind

‚Äč

Onze verontschuldigingen, dit bericht is alleen beschikbaar in English.


sponsors