Graag wil ik mijzelf even voorstellen.

Mijn naam is Rian C. Escovar en ik ben 4 jaar. Ik ben de oudste en heb nog een klein zusje. Wij wonen samen met onze familie en de zuster van mijn moeder in een nipa hut in Purok 2, Bugac District, Mangagoy,Bislig City SDS Philippines. Mijn moeder is een alleenstaande moeder en werkt als een ‘helper’. Een echt loon heeft zij niet want zij wordt betaald in vrije kost en inwoning. Soms stuurt mijn vader een klein beetje geld, ongeveer € 20 per maand. Mijn moeder was bijzonder blij maar ook verbaasd dat zij werd benaderd door de vrijwilligers van Stichting Childsmile. Zij was geschokt en sprakeloos en dacht eerst dat zij mij kwamen ontvoeren. Zij verwachte eenvoudigweg niet dat ook aan haar deur geklopt zou kunnen worden. De vrijwilligers hebben haar uitgelegd dat ik niet ontvoerd zou worden en dat zij er waren om haar kind hulp te bieden. De vrijwilligers hebben toen hun telefoonnummer achtergelaten om mijn moeder in alle rust tot haar zelf te laten komen. Als mijn moeder er klaar voor was kon zij een berichtje sturen. Dat heeft zij gedaan met het berichtje; “alstublieft, help mijn kind. Ik wil niet dat hij nog langer gepest en gesard wordt.” De vrijwilligers hebben toen meteen actie ondernomen en zijn mij komen halen om naar Davao te gaan. Daar heb ik een rontgen onderzoek gehad. Uit dat onderzoek bleek dat ik gezond genoeg was om de operatie te ondergaan. Vrijdag in de ochtend vindt de operatie plaats!

De operatie is gisteren om 6.30 uur uitgevoerd. Om ongeveer 8 uur waren de chirurgen klaar. De operatie is heel succesvol verlopen en Rian herstelde bijzonder snel. Nu is Rian terug naar huis. Hij keerde terug naar huis met een lach naar de Childsmile Foundation. De moeder van Rian is bijzonder dankbaar en heeft haar dank betuigd aan Stichting Childsmile en natuurlijk aan de Childsmile donateurs.


 • Published: 10 years ago on 14 oktober 2012
 • By:
 • Last Modified: August 8, 2014 @ 6:14 pm
 • Filed Under: sponsors

Comments

 1. cor touw says:

  mijn dochter werdt bijna 50 jaar geleden geboren met het zelfde probleem maar dank zij dat ik in nederland woonde werdt het verholpen maar wel met heel veel operaties ik wens rian een hele fijne toekomst

  • admin says:

   Bedankt voor je reactie. Rian is lekker aan het uitrusten en gaat een prima toekomst tegemoet. Het is altijd weer fijn te zien hoe dankbaar mensen kunnen zijn maar meer nog is het fijn om te zien dat een kind zonder deze zorg verder kan leven. Mede dankzij donatie en hulp van onze vrijwilligers is dit mogelijk.

 2. Sita Lalta says:

  Ik ben hartstikke dankbaar dat Childsmile doet wat het doet, nl de kinderen een glimlach bezorgen, die het anders niet konden.
  Ik zeg, ga door met het goede werk.

  • admin says:

   Bedankt voor je reactie. Natuurlijk gaan wij door met ons werk. Het is altijd prettig te zien dat je anderen gelukkig kunt maken; niet voor slechts een kort moment maar voor een heel leven. Ook namens Rian en de vrijwilligers – en natuurlijk de donateurs- bedankt voor je reactie.

Leave a Reply

sponsors