Childsmile voert acties om operaties te bekostigen bij kinderen met schisis.

Een kind met schisis in landen hier ver vandaan, is vaak het mikpunt van spot en pesterijen. Vaak zal een kind met schisis niet naar school, gaan en wordt het door de ouders verborgen gehouden. De verhalen daarover zijn ook hier op deze site te lezen. kind met schisisIk wijs daarbij bijvoorbeeld op het verhaal van Allan, een jongetje met een dubbele schisis dat amper kon praten en eten en door iedereen gemeden werd. Bovendien werd hij door zijn  schisis gepest door andere kinderen. De oplossing voor kinderen met een schisis ligt voor de hand; een operatie!

Een operatie voor schisis, wat kost dat dan en hoe gaat dat dan.

Je vraagt jezelf dan af waarom er geen operatie aan deze schisis gebeurt. Wel, het antwoord is heel eenvoudig. Een operatie om een schisis te behandelen kost in bijv. de Filippijnen ongeveer € 500,00, tel daarbij medicijnen, vervoer en verblijf op en je komt al snel aan € 1.000,00. Een ziektekostenverzekering is er niet om deze kosten te dekken dus als er al een operatie om een schisis te behandelen kan plaatsvinden dan zullen de kosten daarvan door de ouders zelf betaald moeten worden. Problemen om een schisis te behandelen doen zich voor bij ouders die deze operatie niet kunnen bekostigen omdat zij eenvoudigweg onvoldoende verdienen om deze kosten bij elkaar te sparen. Een loon van zo’n 300 peso per dag (ongeveer € 5,50) is niet veel als je daarvan moet rond komen met een gezin van vier of vijf. Zitten er dan ook nog kinderen op school (waar je ook een groot gedeelte van moet betalen) dan is het eenvoudigweg feitelijk onmogelijk om te sparen voor een operatie. Wat er dan gebeurt is dat het kind met schisis veelal weggestopt wordt en onder erbarmelijke condities door het leven zal dreigen te gaan.

Childsmile acties voor het inzamelen van geld voor operaties bij kinderen met schisis.

Childsmile wil met haar acties geld verzamelen om de operaties om een schisis te behandelen bij deze kinderen te financieren. Het maakt dan niet uit hoe groot een donatie is want vele kleintjes maken een grote en dan is er een kind geholpen. afterDe voor- en na foto’s op deze site laten zien wat er gebeurt met een kind dat geopereerd is. Er gebeurt niet alleen iets aan het uiterlijk van het kind maar, en dit is wellicht nog belangrijker, er verandert ook iets binnenin het kind. Een kind moet met die wijziging kunnen omgaan, moet leren hoe het zich sociaal moet opstellen, hoe het moet eten, praten. Door de schisis kan een kind veelal moeilijk eten en drinken en omdat vader en moeder  alle zeilen moeten bijzetten om er voor te zorgen dat er voldoende inkomsten binnenkomen, is er vaak been aandacht voor het kind. Wat er in die situatie overblijft is dat het kind gaat overleven in plaats van te leven.

Childsmile supermarktactie voor kinderen met schisis.

Childsmile voert op dit moment een grote actie door het plaatsen van donatieboxen in supermarkten. Deze actie gaat veelal uit van vrienden op Facebook. Childsmile heeft aan haar vrienden op Facebook gevraagd om te zien naar actiemogelijkheden en een van de eerste acties is de donatieboxen bij supermarkten. Met deze actie hopen wij genoeg geld in te kunnen  zamelen om een aantal kinderen te kunnen helpen. Uiteraard zal Childsmile het resultaat van haar actie bekend maken via Facebook en haar website.


Leave a Reply

sponsors