Vrijwilligers gezocht voor acties van Childsmile

Vrijwilligers zijn voor een organisatie zoals Childsmile van bijzonder groot belang. Een lange tijd heeft Childsmile de hulp van vrijwilligers moeten ontberen en konden de activiteiten niet verder uitgebreid worden.  De tijd is nu aangebroken om nieuwe initiatieven te ontplooien.

Acties van Childsmile

Vrijwilligers van Childsmile zijn begonnen met een grote actie in supermarkten; eerst in de regio Rotterdam en in de komende tijd zal dit worden uitgebreid over de Randstad en verder nog zal de uitbreiding plaatsvinden op landelijk niveau. Natuurlijk heeft Childsmile ook voor deze acties weer vrijwilligers nodig. De actie die momenteel gaat lopen is dat de vrijwilliger aan haar/zijn supermarkt verzoekt een box te mogen plaatsen waarin klanten hun emballagebon kunnen deponeren. Op die manier steunen zij het goede doel. Childsmile helpt door met deze donaties operaties te faciliteren en financieren van kinderen in Zuid Oost Azië met een schisis. Schisis vormt een probleem omdat kinderen moeite hebben met eten, drinken en praten. Een operatie is veelal en voor velen niet te betalen. Juist daarin komt Childsmile naar voren en faciliteert en financiert de operatie. Bovendien zorgt Childsmile er voor dat een kind zich voor de operatie op een gezonde wijze kan voorbereiden (veelal is er sprake van ondervoeding) en dat na de operatie nazorg aanwezig is. Dit alles gebeurt door vrijwilligers.

Wil je weten wat schisis precies is en hoe de operatie gedaan wordt dan is er een video die je  HIER kunt bekijken.

Childsmile wil haar werkzaamheden intensiveren en voert dan ook nu acties zoals hiervoor uitgelegd.

Vrijwilligers zoeken wij voor de onderstaande actie

Naast het plaatsen van een box wordt door veel supermarkten ook de mogelijkheid geboden van de entree gebruik te maken om actie te voeren. Childsmile maakt van deze gelegenheid graag gebruik door bijv. aan mensen bij binnenkomst een leeg zakje te overhandigen. Dit zakje kunnen  zij, gevuld met een emballagebon of andere geldelijk donatie, bij het verlaten van de winkel weer inleveren. Bij inlevering krijgen zij dan een zakje gevuld met popcorn retour. Op die manier ontstaat er een win-win situatie voor zowel de klant alsook voor Childsmile. Voor deze acties en dergelijke, zijn wij steeds op zoek naar vrijwilligers die wat tijd willen opofferen om bij een supermarkt te gaan staan, zakjes uit te delen, foldermateriaal uit te delen, zakjes in ontvangst te nemen en de popcorn te maken en uit te delen. Hiermee draag je bij aan het oplossen van een probleem en de kinderen die worden geholpen kunnen zo weer kijken naar een gezonde toekomst.

Aarzel niet, doe mee en voer actie voor de toekomst van een kind.

Meer informatie: stuur een email naar: actie@childsmile.nl of vul het formulier in.

[contact-form-7 id=”220″ title=”ContactForm_nl”]


Leave a Reply

sponsors